• Je tuin,

    daar word je blij van!

Kunstgras

Hier vind u de meeste gestelde vragen over kunstgras. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contant op met een van de Garden Stones @ Basics vestigingen.

Waar kan kunstgras toegepast worden?

Kunstgras kan in principe overal toegepast worden waar gras gewenst is maar waar door diverse redenen geen echt gras gelegd kan worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Tuin met veel schaduw waardoor echt gras geen kans krijgt te groeien
  • Speelveld waarop al dan niet intensief gespeeld wordt
  • Onder speeltoestellen
  • Onder of rondom zwembad
  • Balkon, dakterras of daktuin
  • Op een campingplaats en bungalowpark

Is kunstgras duur?

Een kunstgrasveld vraagt uiteraard een redelijke investering maar deze moet vooral op lange termijn worden bekeken. De kosten per speeluur op een kunstgrasveld zijn aanzienlijk lager dan bij natuurlijk gras. Door goedkoper, minder intensief onderhoud, de mogelijkheid tot multifunctioneel gebruik en de constante bespeelbaarheid biedt een kunstgrasveld een hoger ‘rendement’. Reken je daar nog eens de kostbare ruimte bij die je uitspaart, dan merk je dat het terugverdieneffect bij kunstgras heel hoog ligt.

Is het makkelijk om kunstgras zelf aan te leggen?

De eerste stap begint met het gereed maken van de ondergrond. De ondergrond moet vlak, stevig en waterdoorlatend zijn. Afhankelijk van de ondergrond en de oppervlakte kunt u zelf het kunstgras uitrollen. Bij een veranda is dit eenvoudig. Bij een grotere oppervlakte krijgt u te maken met naden en deze zullen nauwkeurig gelegd moeten worden, anders blijft u de naden zien. U kunt het beste advies vragen bij uw Garden Stones & Basics vestiging. Zij kunnen u adviseren wat in uw situatie het beste is. Net als uw bestrating geldt ook hier: voor een mooi resultaat is het belangrijk dat het goed en vakkundig gelegd wordt.

Kunnen mollen een kunstgrasveld beschadigen?

Waar moet ik rekening mee houden als ik de honden op het kunstgras laat?

Kunstgras is ook geschikt voor honden. Wanneer een hond per ongeluk op het gras plast zal het hierdoor niet van kleur veranderen. In een droge periode goed naspoelen met schoon water. Harde ontlasting altijd verwijderen en oppassen dat dit niet in het kunstgras gazon getrapt wordt.

Spelende honden op het gras is ook geen probleem. U moet er wel voor zorgen dat de grasmat goed vastligt zodat deze niet kan verschuiven en ook de ondergrond moet stevig zijn.

Kan er mos groeien in kunstgras?

Ook in kunstgras kan op schaduwrijke plaatsen mos gaan groeien. Dit kunt u echter eenvoudig verwijderen. In tegenstelling tot gras waar het mos het gras dood maakt, is uw kunstgras na het verwijderen van het mos weer als nieuw.

Wat gebeurt er wanneer ik iets brandbaars op het kunstgras laat vallen?

Wanneer er iets brandbaars op het kunstgras valt onstaan er smeltplekken of in het ergste geval brandplekken. Deze kunnen gerepareerd worden en indien u even aandacht schenkt aan deze klus zult u er in de praktijk weinig van terugzien.