• Je winkelwagen is leeg
menu
Sennema Tuintotaal

We staan voor je klaar!


Samen met ongeveer twintig collega's zijn we samen GSB. Stuk voor stuk tuinspecialisten die klaarstaan voor hun klanten.
In onze (online) winkels bieden we een compleet assortiment tuinmaterialen aan, waarbij we graag denken in totaaloplossingen om van jouw tuin een bijzondere plek te maken. En daarbij maakt het niet uit of je groene vingers hebt of niet. Met gedegen tuinadvies en -ontwerp, met goede materialen en met een uitgebreid netwerk van tuinspecialisten staan wij je met raad en daad terzijde. Met maar liefst negentien vestigingen verspreid over heel Nederland zijn wij het startpunt voor elke tuin. Klik hier om te kijken welke GSB-vestiging bij jou in de buurt is.
Sennema Tuintotaal

In 4 stappen op weg naar je droomtuin

Je tuin (her)inrichten lijkt een hele klus en laten we eerlijk zijn: dat is het ook. Maar als je je goed voorbereidt en volgens ons stappenplan te werk gaat, dan voorkom je dat voor verrassingen komt te staan en je achteraf dingen liever anders had gedaan. Bij GSB gaan we uit van een 4-stappen-plan:

  1. Inspiratie

  2. Ontwerp

  3. Realisatie (materialen en aanleg)

  4. Onderhoud

 

Begin bij het begin. Is je tuin een kale vlakte, ben je toe aan een restyling of wil je gewoon lekker met je handen in de aarde wroeten? Allemaal goede redenen om eens met een frisse blik op zoek te gaan naar dat wat je aanspreekt. Het voorwerk begint met zoeken op internet, bladeren in magazines, sfeer proeven en je laten inspireren door allerlei mooie materialen, vormen en kleuren. Het kan goed zijn dat je daarna al iets in je hoofd hebt, maar misschien weet je nog helemaal niet hoe of wat en kun je wel wat concrete ideeën gebruiken.

Ons assortiment bestaat uit heel veel verschillende kleuren, materialen en structuren, zodat je naar hartenlust kunt combineren! Uit ervaring weten we dat iets van een richting toch wel fijn is en daarom hebben we een aantal stijlen voor je samengesteld, die je kunt bekijken op de pagina Ontdek.

 

Een goed plan is het halve werk. Een nieuwe tuin ontwerpen vergt veel meet- en denkwerk. Het ontwerpen van je tuin is een heel precies klusje en noodzakelijk om te bepalen welke materialen je in welke hoeveelheid nodig hebt. Maak een plattegrond om te bepalen wat er zoal in je tuin past. Doe dat het liefst met zijn tweeën: rechte lijnen zijn makkelijk op te meten, maar hoeken zijn wat lastiger. Meet de tuin vanuit de gevel. Geef op de plattegrond ook het huis aan met de deuren en de ramen: dat is belangrijk voor de loop- en kijkrichting in de tuin en het zicht vanuit het huis.

Bedenk ook wie de tuin aanlegt. Als je de aanleg uit wilt besteden, dan kun je wellicht elementen in het ontwerp verwerken waar wat meer technische vaardigheden bij komen kijken. Hou daar dan rekening mee in je budget. Hetzelfde geldt min of meer voor onderhoud. Als je graag in de tuin werkt, is er geen probleem. Is het niet je hobby? Kies dan voor materialen die weinig nodig hebben. Bijvoorbeeld bestrating die je makkelijk schoonmaakt, hout dat niet ieder jaar geschilderd hoeft te worden en planten waar je weinig aan hoeft te doen.

 

Sennema Tuintotaal
Sennema Tuintotaal
Sennema Tuintotaal
Sennema Tuintotaal

Tijd om materialen te kiezen. Het is zo ver. Je hebt een ontwerp in je hoofd of op papier laten zetten. Nu is het moment aangebroken om materialen te kiezen. Welke tuinmaterialen kies je? Denk aan sierbestrating, schuttingen, timmerhout, tuinverblijven, verlichting, zand en grind...

Maar, let op! Het is belangrijk dat je goed weet hoe of wat voordat je aan de slag gaat. We geven je graag wat tips mee:

  • Kies niet te veel verschillende soorten harde materialen in een tuin, dat oogt onrustig.
  • Gebruik je hout voor vlonders/looppaden in je tuin? Doe dat dan op plekken met veel zonlicht. In de schaduw wordt hout snel glibberig en slaat groen uit.
  • Plaats houten delen haaks op de looprichting. Zo voorkom je uitglijden.
  • Wees niet bang om in een kleine tuin grote tuintegels te gebruiken; vaak geven die juist een ruimtelijk effect.

 

Wat mooi is, moet mooi blijven. Het is dan ook belangrijk dat je je terras onderhoudt door bladeren (bloemblaadjes) weg te halen, zand weg te vegen en je tuintegels regelmatig schoon te maken met warm water of met een van onze onderhoudsproducten. We hebben diverse reinigers in ons assortiment.

Hout (tuinverblijven, schuttingen en vlonders) heeft ook onderhoud nodig. Douglashout en composiet hebben relatief weinig nodig. Andere houtsoorten, bijvoorbeeld vuren, moeten wel regelmatig onderhouden worden, dat kan met behulp van een transparante of dekkende beits. Ben je op zoek naar meer tips & trics over het onderhoud van de (harde) materialen in je tuin? Lees dan hier verder.